Historie

Eetcafé De Lanteern ligt op ongeveer 15 km afstand van de stad Groningen idyllische dorpje Noordlaren in de Provincie Groningen en niet zo als velen denken in Drenthe. Van oorsprong was het een boerenbedrijf van de familie Vos waar ook een kruidenierszaak met een toog in waren gevestigd.

In 1924 werd het bedrijf overgenomen door familie de Vries die het gebeuren voortzette. Na een verbouwing waarbij speciaal voor het sociale gebeuren een toneel werd gebouwd en een stalling voor de paarden, wat paste in de tijd van toen. Na de oorlog hield de kruidenierszaak op te bestaan, maar het Café bleef.

In 1957 is het verkocht aan bierbrouwerij Barbarossa. In die tijd waren drankvergunningen erg schaars waardoor zij alleen maar non alcohol mochten schenken. Dit gaf niet het gewenste rendement en waren zij genoodzaakt een aantal kamers te verhuren aan studenten. (die het café toe een tijdje gerund hebben) Later kwam het pand in handen van familie Sants die er een antiekboerderij had. De plaatselijke bakker van het dorp, Roelof Bakker heeft het Café verder gerund. In de jaren 80 heeft Bertus Lamberts de boel gekocht en grondig verbouwd tot het Café zoals u het nu aantreft.